Clinica iDentity – în slujba zâmbetelor perfecte
de Bogdan Munteanu, feb 2017

Medic primar stomatolog, medic specialist în ortodonţie și manager al Clinicii iDentity, Raluca Pascu le propune pacienților nu doar rezolvarea unor probleme dentare, ci redobândirea stimei de sine. Iar ce poate avea un impact direct asupra încrederii, entuziasmului și optimismului cuiva atât de repede precum un zâmbet atractiv? Iată cum se poate obține un astfel de zâmbet, prin tratamente de estetică dentară și abordarea fiecărui caz cu dedicare și, uneori, de către o echipă formată din 3-4 specialiști.

Fără îndoială, o dantură frumoasă crește încrederea în sine. Dar cât dintr-un zâmbet este ceva înnăscut și cât se poate obține prin îngrijire sau un anume tratament?
Moștenirea genetică ocupă, fără îndoială,o poziție însemnată, mai ales când este vorba de forma feței, maxilarelor, forma și dimensiunile dinților, structura lor. Pe de altă parte, serviciile de medicină dentară, în special cele de estetică, de corectare dentară și facială s-au dezvoltat foarte mult, atât din punct de vedere tehnologic, cât și în ceea ce privește supraspecializarea medicilor. Astfel, chiar și în cazul unui bagaj genetic nefavorabil, aspectul danturii poate să fie plăcut.

Care este povestea clinicii iDentity, cum a luat naștere?
Clinica dentară a luat naștere în anul 2007, așadar suntem de 10 ani pe piața serviciilor stomatologice din România. În 2017, clinica s-a extins prin înființarea unui compartiment destinat îngrijirii stomatologice a copiilor. Plecând de la faptul că zâmbetul își pune amprenta pe imaginea personală a fiecărui om, practic „îi modifică identitatea“, am creat brandul iDentity, accentuând legătura dintre dantura perfectă și imaginea personală.

Pe o piață a serviciilor de sănătate dentară tot mai competitivă, cu ce atuuri vine iDentity pentru a face diferența comparativ cu alte clinici?
La clinica iDentity am creat o echipă multidisciplinară. Foarte mulți pacienți sunt derutați în prezent de faptul că, în clinicile moderne, fiecare procedură este realizată de către un medic stomatolog specializat pe domeniul respectiv. Filosofia mai veche și depașită a ,,stomatologului care le face pe toate“ a fost înlocuită de această nișare. Noua filosofie medicală presupune faptul că pacientul beneficiază de un set mult mai amplu de competențe, din partea unei echipe de medici bine pregătite și sudate.

Indiferent de dotări sau de performanțele obținute, de multe ori pacienții se tem de dentiști. Pe ce cale se poate câștiga
încrederea celor care trec pragul clinicii? În ultima vreme, conceptul de servicii stomatologice a trecut prin mai multe schimbări, în primul rând legate de organizare, mai apoi de mentalitate – care ține de percepția tratamentului dentar din ziua de azi față de stomatologia pe care o știu părinții noștri. Prima schimbare este că nu mai poți fi tratat de un singur medic dentist pe viață. Progresele tehnologice în domeniul medicinei dentare au transformat domeniul într-unul extrem de complex și de aici nevoia de specializare. Pentru un caz complex, pacientul este tratat de o echipă de 3-4 medici specialiști. Ceea ce îi atrage în clinică este calitatea și diversitatea serviciilor, faptul că primesc garanție pentru tratamentele pe care le urmează, dar și opțiunile diverse de plată.

Credeți că au învățat pacienții cât de importantă este prevenția și îngrijirea corectă a dinților? Cum reușiți să îmbinați tratamentul cu latura educativă?
Pacienții tratați în clinica iDentity urmează un program de igienizare personalizat, adaptat fiecărui tip de afecțiune in parte,precum și restaurării dentare de care beneficiază. De asemenea, prin parteneriatele pe care le avem cu instituțiile de învățământ din București, în fiecare an derulăm un program de educare și informare în prevenție dentară, în cadrul căruia specialiștii nostri pedodonți
susțin cursuri copiilor din școli și licee.

Dincolo de o igienă necorespunzătoare, există și cauze obiective pentru care apar problemele dentare? Cum le putem evita?
Pe lângă igiena necorespunzătoare, care este principala cauză a apariției afecțiunilor dentare, consumul excesiv de dulciuri – de tipul jeleurilor, al bomboanelor gumate – între mese, precum și consumul insuficient de lactate care ne conferă un aport însemnat de calciu pot duce, în timp, la dezvoltarea proceselor carioase.

Puteți relata un caz în care pacienții – după ce au rezolvat o problemă a danturii – să fi devenit fericiți, să vă fi copleșit cu mulțumiri?
Îmi amintesc cazul unei adolescente de 17 ani care, după ce a consultat mai mulți medici ortodonți pentru un tratament complex, avea să își rezolve situația în cadrul clinicii noastre. A fost un caz multidisciplinar, pentru rezolvarea căruia și-au adus contribuția, pe lângă mine, medicul chirurg și medicul estetician. La sfârșitul tratamentului, m-a impresionat foarte mult mama pacientei, care ne-a adus numai cuvinte de laudă.

Ce aspect vi se pare cel mai dificil din activitatea de medic ortodont?
Ortodonția este, poate, cea mai dificilă specialitate a medicinei dentare. Este vorba de modificarea poziției dinților pe arcade, a relațiilor intermaxilare, precum și a poziției maxilarelor cu ajutorul chirurgiei ortognate. Tratamentele ortodontice la vârsta de creștere, la copii, sunt de asemenea complexe, căci fiecare copil are ritmul propriu de creștere.

Ce soluții le puteți propune celor care și-au rezolvat problemele de sănătate dentară dar le rămân nemulțumiri de ordin estetic?
Beneficiind de tratamentele de estetică dentară, pacienții își îmbunătățesc considerabil aspectul dinților. În cadrul clinicii iDentity se realizează tratamente de albire dentară, fațete dentare, coroane dentare din ceramică presată sau pe suport de zirconiu prin tehnica CAD-CAM, lucrări cu rezultate estetice de excepție.

Reușește piața serviciilor dentare din România să atragă pacienți și din alte țări? Aveți și pacienți străini?
20% dintre pacienții clinicii iDentiy sunt străini, fiind atrași de serviciile de calitate, cât și de dotarea clinicii la standarde occidentale. Toate le sunt oferite la prețuri de 4-5 ori mai mici decât în țările vest-europene.

www.identityclinic.ro

Tel: 0728.000.011

 


Share