Compendium Musette – istoria unui brand

Musette, a lansat în 17 noiembrie albumul de brand Compendium în spațiul de pe Calea Victoriei 114 - Kube Musette.  Rezultatul unui an de lucru, albumul coordonat de Marian Pălie și Emilian Ciobanu reconstruieşte istoricul Musette, pe baza unei arhive de imagini, create în aproximativ 20 de ani de existenţă. 

„Cristina Bâtlan, fondatorul Musette a observat lucrările noastre, expuse în diferite contexte si ne-a propus acest proiect." spune Marian Pălie, stilist şi parte a duo-ului creativ care a făcut posibilă existența acestei lucrări. 

„Am optat pentru o structura interna destul de simplă. Capitolele te poartă într-un labirint vizual, de forme şi structuri. Rolul nostru a fost de a organiza, reinterpreta, cola şi curatoria, printr-un limbaj propriu şi comun, momentele care au marcat istoria Musette. Tehnicile folosite au venit de la sine. Încercăm să înţelegem materialele pe care le avem în faţă şi să găsim tehnica perfectă care să pună în evidenţă respectivele imagini. Aşa am ajuns să descoperim tehnici şi soluţii din ce în ce mai diverse în aşa fel încât, călătoria prin acest obiect să fie mereu atractivă. Cele mai multe dintre lucrări s-au creat în mod digital dar au fost şi capitole care s-au realizat analog.”

Compendiul a fost prezentat în perioada 17 – 30 noiembrie, la Kube Musette, un spatiu consacrat promovării artei contemporane românesști. Spațiul este pus permanent  la dispozitia artistilor contemporani de Cristina Bâtlan, care și-a dorit să sprijine și să încurajeze artiștii, să le ofere un loc în care să se manifeste, să se exprime, să fie văzuți.


Share