Crama Basilescu: GOLEM ROȘU, cupaj (2011)

Ce poate rezulta din amestecul a cinci vinuri diferite ca structura şi trei soiuri de struguri: Fetească Neagră, Cabernet Sauvignon şi Merlot? Dacă doar două dintre aceste vinuri sunt păstrate timp de șase luni în butoaie din lemn de stejar franțuzesc şi românesc?

Rezultatul este Golem (2011), un vin roșu sec produs de Crama Basilescu, care merită gustat de pasionații de vinuri deosebite.

La nivelul aromei, se remarcă nuanțele olfactive de  de cacao, ciocolată şi fructe de pădure cu note de prune uscate, caracteristice în general vinului de Feteasca Neagră. Ulterior, ies în evidenţă partea minerală şi vegetală, în care Cabenetul și Merlotul aduc câte un iz de tabac, piper negru, scortişoara şi cuișoare.

Gustul este al unui vin puternic, care explodează în diverse arome. Coacăzele şi murele se îmbină plăcut cu cafeaua dulce, vanilată, împreună instaurând corpul complet al vinului.

Cu o concentrație alcoolică de 14,8 grame la litru, vinul se recomandă a fi savurat la temperatura de 16-18 grade Celsius, după ce a fost aerat vreme de o oară într-un decantor.

Poate însoți în mod ideal brânzeturi fine, inclusiv specialități cu mucegai și feluri de mâncare bazate pe carne roșie, mai ales vânat.


Share