Ferarri 400 Superamerica LWB Coupé scos la licitație de Sotheby’s

O bijuterie a tehnologiei auto italiene și prima dintr-o serie de automobile Ferarri cu șasiu mai lung va fi pusă în vânzare la începutul lunii februarie 2016, la Paris, în timpul Retromobile show week, de către RM Sotheby’s.

Divizia pentru mașini de epocă a celebrei case de licitații a vândut, anul trecut, un Ferrari similar, stabilind un preț-record de 7,6 milioane USD.

Construită acum mai bine de cinci decenii, acest model Ferrari 400 Superamerica LWB Coupé  - cu șasiu aerodinamic 3931 – ieșea din uzinele Pinifarina (din Cambiano, Italia) în septembrie 1962. Este singurul dintre cele 14 exemplare ale seriei II LWB cu farurile acoperite de unstrat de sticlă aerodinamică, ce preia forma capotei.

Imediat după ieșirea din fabrică, prima destinație a mașinii fost salonul auto londonez Earls Court Motor Show, urmat de traversarea Atlanticului pentru a fi expusă la Chicago Motor Show.

Modelul își păstrează specificațiile originale – culoarea Grigio Argento (gri argintiu) și interiorul din piele neagră – în ciuda schimbării maimultor proprietari de pe trei continente.

În anii `70, automobilul era deținut de cineva din San Francisco, în deceniul următor a fost complet restaurată și apărut în cartea autorului Stan Grayson “Ferrari, The Man, The Machines” (Ferarri, Omul, Mașinile). În anii `90 devine parte a renumitei colecții Yoshiho Matsuda Collection din Tokyo, diind expusă din 1995 la Matsuda Ferrari Museum of Art.

La începutul anilor 2000 se întoarce în America, apoi în Europa, dar RM Sotheby’s garantează că, în ciuda periplului de pe un continent pe altul, mașina este în stare excelentă.

Noii proprietari se vor putea bucura de un automobil dintr-o “serie de aur”  produsă de Ferarri (400 Superamerica), cu 340 de cai putere, un motor în V 12 de 3.967 cc, trei carburatoare Weber 40 DCZ 6.


Share