Kube Musette - expoziția Abstract Puzzle, Rone, 27 martie – 10 aprilie 2017

Rone s-a nascut în 1968 în București, a studiat pictura la Academia de Artă Nicolae Grigorescu și a locuit unsperezece ani la Paris unde și-a aprofundat educația artistică și a colaborat cu mai multe galerii. A revenit în București acum câțiva ani iar lucrările lui pot fi întalnite în diverse spații expoziționale – galeria The Art of Living GalleryKube Musette.

Cum a evoluat creația ta artistică de-a lungul timpului?

Eu lucrez în colecții (serii de lucrări), astfel încât nu cred că pot vorbi neapărat de o evoluție, ci mai degrabă de o lărgire a orizontului plastic și a modalităților de expresie.

Ce definește arta ta în prezent? 

Jocul și plăcerea de a experimenta modalități noi de expresie plastică.

Ce te inspiră?

Tot ce tine de spectacolul vizual. Tot ce găsesc provocator pentru retină și suflet deopotrivă. 

Cum apreciezi piața de artă contemporană româneacă? Ce crezi că s-a schimbat ceva în ultimii 5 ani?

În ultimii ani se încearcă crearea unei piețe de artă contemporană, însă din păcate, interesul scăzut și lipsa de educație vizuală a potențialilor clienți își pun amprenta pe acesta. 

Ce artiști contemporani îti plac și de ce? (români sau internaționali daca îți place cineva :-))

Mă interesează artiștii ale căror creații mă surprind plăcut și îmi provoacă vibrații pozitive, cei ce găsesc un mod personal de exprimare. Din domeniul picturii, mă rezum la două nume Pierre Soulages și Gerhard Richter.

Ce poți să ne spui despre noua ta expoziție? 

În expoziția de față propun o nouă serie de lucrări din ciclul Abstract Puzzle, dar cu un nou tip de metamorozare a dialogului cromatic – o încercare de transpunere în pictură a urmelor lăsate de picăturile de apă în cădere liberă pe o suprafață verticală, În acest context coloarea lichidă ia locul apei și intră în interacțiune cu suprafața verticală a pânzei, având ca scop redarea transparenței materiei picturale și crearea unei imagini inedite.

Ai în pregătire o expoziție viitoare? La ce lucrezi în prezent?

Da, lucrez la o nouă colecție numită Monkey Business. Restul este surpriză.

Dacă nu ar fi fost pictura ce altceva ai fi ales să faci?

Nu știu. Nu mi-am pus niciodată această problemă. Pictez și desenez de când mă știu. Când eram puști îmi plăcea foarte mult și arheologia. Chiar am fost pe câteva șantiere arheologice. 
Dar oricum aș face ceva în care să-mi pot exprima spiritul creativ. Share