Relaxare în vin, cu vin
de Istvan Pentek

Stresul, orele de birou nesfărșite au devenit parte a cotidianului fiecăruia dintre noi. Iar soluțiile pentru a ne încărca bateriile nu au întârziat să apară sub forma unor oaze de relaxare în mijlocul orașelor sau, pe scurt, centre SPA. În ultimele două decenii SPA-urile au avut o dezvoltare rapidă în toată lumea oferind servicii de relaxare și înfrumusețare din cele mai diverse.

Este știut faptul ca vinul (consumat cu moderație) detensionează și ajută la crearea unei stări de bine dar, în plus, cercetări recente au demonstrat că anumite componente din struguri și vin au efecte terapeutice. Ca urmare, era inevitabil ca vinul să își croiească drum în această lume și astfel au apărut în ofertele unor centre welness serviciile de vinoterapie. Contrar imaginilor din online, unde câțiva clienți stau și se relaxează în bazine umplute cu vin roșu, aceste procedee de relaxare și înfrumusețare sunt extrem de diverse și au la bază extracte din struguri și vin.

În piața din România, apariția vinoterapiei se datorează investiției de la Hotelul Ramada din Oradea, unde la sfârșitul anului 2014 a fost deschis publicului Riserva Wine SPA, un concept inovator și unic deocamdată. Aflat la etajul 7 al hotelului, încă de la intrare arhitectura spațiului sugerează influențele domeniului viticol, acesta fiind segmentat în zone cu denumiri specifice degustărilor de vin. Vizita începe în Decantarium, un lobby unde oaspeții pot savura o selecție pretențioasă de vinuri și continuă în spațiile de tratament Aroma, Body, Balance, Premier Cru, Magnum și se încheie pe terasa ce oferă o priveliște superbă a orașului, ce poate fi admirată relaxându-ne într-un jacuzzi și savurând un pahar de vin.

Sesiunile de înfrumusețare încep cu o baie în nectar de struguri roșii, cu efecte de antioxidare, detoxifiere, antiîmbătrânire, datorate polifenolilor din struguri, dar și de relaxare datorată aromelor de struguri proaspeți. După această baie urmează tratamente specifice ca exfoliere cu un scrub natural din struguri roșii, împachetare cu extract de struguri și alge, masaj al scalpului cu ulei de cocos, masaj corporal cu ulei de s.mburi de struguri, iar după o aromatizare a corpului, obligatoriu paharul de vin servit în jacuzzi. Aici, datorită efectelor benefice ale acesteia, recomandarea casei este vinul roșu, dar eu vă recomand savurarea bulelor unui vin spumant ușor.

Așadar, nu ratați experiența vinoterapiei indiferent în ce colț al lumii vă aflați și vi se oferă ocazia de a vă delecta cu efectele benefice ale vinului – chiar dacă acestea se datorează consumului, diverselor tratamente sau efectelor cumulate ale acestora.


Share